Пепа Василева: Имаме нужда от знание, което да получим чрез преживяване

0

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ако имате нужда да добиете увереност и самочувствие, както в професията, така и в личния си живот и това да стане чрез игри и практически занимания, то предстоящото обучение “RestArt” е точно за вас. Какви други умения ще развиете, ако посетите семинара, ще разкаже управляващият Директор на BEIED България Пепа Василева:

Въпрос: Организирате  обучение “RestArt”  този месец. Практики от изкуството – приложими в бизнеса. Какво Ви привлече в идеята?

Отговор: Лято е. Време за рестартиране. Програмата включва изцяло практически занимания, игри, упражнения. Това е краткият път към научаване на нови умения и промяна на мисленето. Пренатоварени сме с информация. Имаме нужда от знание, което да получим чрез преживяване.

Въпрос: Какви задачи сте предвидили за участниците? За кого ще е полезно обучението?

Отговор: Различни, доказани упражнения за развиване на умения като креативност, комуникация, представяне пред аудитория, координация, лидерство. Спрямо всяка група се подбират най- подходящите за профила й задачи. Смятам, че е полезно за всеки. Работим по умения, приложими в почти всяка сфера на дейност, а и в личния живот.

Въпрос: От дългогодишния Ви опит в обученията, кой според Вас е идеалният “ученик ” ?

Отговор: Този, който смята, че има още какво да научи. Наистина, не е клише. Наблюдавам го от години – най-любознателните, са най-знаещите. Те и получават най-много от обученията, защото са отворени, търсещи, освободени.

Въпрос: Говори се много напоследък за разликата в поколенията? Има ли такава в учебните зали?

Отговор: В нашите обучения идват хора и на 20 и на 50+ години. Няма как да няма различия. Дигиталната комуникация, социалните медии, пренатовареността с информация днес създава усещането, че можеш да научиш всичко и сам, търсейки в интернет например. Лесният достъп до знания наистина е голямо богатство. Но не се ли преживее една теория, не мине ли през опита, през успехи, грешки, натрупвания, си остава на хартия. Сега се търсят готови рецепти, лесни решения, бързина. Динамична е средата и го изисква, но това често води до повърхностни подходи. Цяло изкуство е днес да си успешен мениджър. Затова и заигравката с името RestArt на новото ни обучение не е случайна.

Пепа Василева, МВА. Управляващ Директор на BEIED България. С образование по Маркетинг и Магистратура по Бизнес Администрация , Пепа вече близо 20 години работи за новаторски продукти и стартиращи компании. След няколко години като мениджър Маркетинг в Classic Fm и Jazz Fm, се присъединява към екипа на Distance Learning Center – представител на City University – Seattle.

Работи за маркетинга на програмите у нас и разработването на нови продукти и услуги. С BEIED e от 2004та година, грижейки се за създаването на сертификатни програми, вътрешно фирмени обучения, семинари и индивидуални консултация. Самата тя участва като трейнър. Доброто познаване на бизнес администрацията и нуждите на компаниите и техните екипи, както и качествата й на добър комуникатор и организатор, са комбинацията, която се радва на успешни обучения и постоянни клиенти.

За работата си тя споделя ” Най-хубавото от всичко е възможността да творя идеи и проекти с клиенти, лектори и партньори – хора с буден ум и търсещ дух. Те дават надежда , оптимизъм, карат ме да вървя напред “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *