От 11-и до 13-и октомври в София ще се състои най-големият образователен форум за Югоизточна Европа

1

Първото издание на Дидакта Интернационал – най-големият специализиран форум в образователната сфера за Югоизточна Европа, ще се състои в София. Събитието ще се проведе от 11 до 13 октомври 2011 година в Интер Експо Център София и се очаква в него да се включат потенциални участници от страните Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Турция, Косово и Молдова.
На изложбените щандове паралелно с новите тенденции от сферите ранно предучилищно, училищно и висше образование, обучение, както и следдипломна квалификация и консултиране своето важно място заемат и диалогът и обменът на знания и добри практики в образованието.
По време на значими мероприятия, водени от известни регионални и международни лектори, ще бъдат дискутирани актуални теми като:
„Защо образование: обществено значение на образованието”
„Да поставим основите – предучилищното възпитание като база на съвременното образование”
„Промяна на пазара на труда: предизвикателства в областта на професионалното обучение”
„Смесено офлайн и онлайн обучение: мобилизиращата сила на е-обучението”
„Здрав дух в здраво тяло: ролята на спорта и движението в образованието”

Програмата на конференцията е насочена към специалисти от всички сфери на образованието, родители и всички, които се интересуват от образование
Събитието получава подкрепа и признание за значимостта си и от страна на държавните институции. Дидакта Интернационал се провежда под патронажа на комисаря по образованието към Европейския съюз г-жа Андрула Василиу и министъра на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов и с подкрепата на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

1 thought on “От 11-и до 13-и октомври в София ще се състои най-големият образователен форум за Югоизточна Европа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *