„Остани“ – новата книга на младата писателка Стефана Белковска с грандиозна премиера

0

Писателката Стефана Белковска разказва четири, независими една от друга истории, обединени от любовта в различните й лица, в новата си книга „Остани“. Официалната й премиера е на 22 ноември в клуб PM в София, а изданието, което ни отвежда в различни краища на света и ни кара да мечатем безспирно, ще бъде по книжарниците от 1 декември.

След успешния дебют с „Чаках точно теб“ и продължението му „Завинаги ти“ младата писателка Стефана Белковска се завръща с ново хитово заглавие: „Остани“! Третата художествена книга на Белковска проследява четири, независими една от друга любовни истории за сблъсък на силни характери, които, докато търсят този, който ще ги направи цели, намират себе си.

На страниците на „Остани“ срещаме вече познатите, второстепенни герои от първите две книги на Белковска, чиито истории авторката доразвива в четири независими една от друга новели. Това са Тай и Луси, пред които стои въпросът дали обичаме човека до себе си толкова силно, че да му простим грешките в миналото, и Майк и Ейнджъл, които самоотвержено се противопоставят на всичко и всички, докато се борят за невъзможната си любов. Роб и Кехия се срещат ненадейно в другия край на света, за да осъзнаят, че „вкъщи“ означава „в сърцето“, а Джесика научава по трудния начин от Роналд, че човек трябва да обикне истински себе си, за да открие точната си половинка.

Остани“ не е обикновен чиклит, а своеобразно пътешествие по онези сложни, криволичещи пътища на душата, които ни водят до мястото, на което откриваме първо себе си, а след това – и дълго чаканата любов. А когато я намерим – да си отговорим на въпроса дали сме готови на всичко, за да я накараме да остане.

С написаното в третата си книга Белковска ни нампомня, че не можем да върнем миналото, че бъдещето е неясно и единственото, с което разполагаме е тук и сега, че между силата да запазиш себе си и слабостта да обичаш стои молитвата на сърцето: „Остани“!

Стефана Белковска е сред най-обичаните съвременни български автори. Младата и енергична блогърка и писателка, чиято кариера от години е в сферата на рекламата, публикува през 2016 г. първия си роман „Чаках точно теб“, който написва още в тийнейджърските си години. За отрицателно време книгата грабва вниманието на огромен брой читатели, които я класират на почетното четвърто място в категория „Дамски романи“ в престижния конкурс „Моята любима книга 2016“, а към момента в книжарниците е петият й тираж. В края на 2017 г. излиза продължението на „Чаках точно теб“ – „Завинаги ти“, което прави фурор още на премиерата си, препълвайки PM club. Впоследствие книгата е представена в Лондон, а през лятото на 2018 г. и в Бургас. Най-новото от писателката – „Остани“, не е типичното продължение на предходните два романа, но е неизменна част от пъзела, наречен „Тъндърсторм”.

Остани“ ще бъде по книжарниците от 1 декември, но желаещите да се сдобият с книгата по-рано могат го направят на официалната премиера на книгата, която ще се състои на 22 ноември (четвъртък) от 19:30 часа в столичния клуб PM (ул. „Позитано“, хотел „Рила“). В представянето ще вземат участие редица популярни лица, които ще споделят своите впечатления от изданието. Водещата Вяра Атова ще разкаже защо според нея „Остани“ съдържа необикновени любовни истории, а актрисата и топмодел Диляна Попова, актьорът и певец от „Гласът на България“ Александър Христозов и певецът от „X Factor“ Иван Радуловски ще разкрият кои са любимите им моменти от най-новата книга на Белковска. А тъй като музика струи от всеки ред на „Остани“, певицата от „X Factor” Виктория Георгиева ще се погрижи за качественото музикално оформление. А може би не само тя… Орагнизаторите обещават, че са подготвили незабравимо представяне, а ние нямаме търпение да разберем какво ще бъде то!

Вход свободен, а доброто настроение – гарантирано!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *