Заради пандемията и свързаните с нея мерки за безопасност – миналата година най-старият специализиран кариерен форум за отраслите ИТ, комуникация и аутсорсинг, организиран от HR-компания и кариерен сайт JobTiger, за първи път се състоя и в онлайн формат. Тогава се включиха 22 компании и бяха проведени 1069 интервюта за работа и то само за 6 часа. Това превърна първите виртуални „Дни на кариерата: ИТ, Комуникация и Аутсорсинг“ не само в безопасен, но и ползотворен форум и за кандидатите, и за фирмите-изложители. Неслучайно, с повече от 50% са се увеличили тази есен работодателите, които ще наемат стажанти и млади специалисти. Над 35 водещи компании вече са се регистрирали и ще очакват посетители на виртуалните си щандове – на 20 октомври от 11 часа на платформата на Brazen Technologies.

 

Събитието ще започне точно в 11 часа и ще продължи до 17 часа. Всеки предварително регистрирал се за събитието участник може да посети желаните от него щандове и да проведе чат или видео разговор със специалистите по подбор. Събитието е напълно безплатно за търсещите стаж или работа. Освен предварителната регистрация, другото условие да участвате, е да имате достъп до устройство, свързано с интернет. Бонус е възможността, паралелно с интервютата за работа, да присъствате и на онлайн презентацията на TELUS International Europe (водена от Никол Александрова и Антонина Узунова) „Как да се представим успешно при кандидатстване на работа?“.

Освен тези над 35 онлайн възможности да откриете следващото си работно място или да дадете старт на кариерата си в секторите ИТ, комуникации и аутсорсинг, рекорден брой компании от трите водещи отрасъла тази година ще имат щандове и на живо в Габрово – на 21 октомври, Технически университет, Библиотека. Събитието ще е и финално за 13-ите „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, които стартираха на 7 октомври в София.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *