Основно училище в Берковица с номинация за архитектурните награди WhATA Awards

0

Първо основно училище “Никола Йонков Вапцаров”, гр. Берковица е номинирано в годишните награди за архитектура WhATA Awards. Номинацията е в категория “Нормалност на годината – малките добри изключения, които се надяваме да станат норма” и е по повод новооткрития център по предприемачество на училището.

“Центърът за природни науки и предприемачество в 1 ОУ “Н. Й. Вапцаров”, Берковица дава на децата люлки в коридорите, странни шкафове, добър графичен дизайн и удачен подбор на цветове и материали. Все неща, които да възпитават много повече от елементарната PVC дограма и зле подбраните цветове и мебели в иначе масово ремонтираните български училища /за дизайна и шрифтовете в учебниците дори не ни се отваря дума/” – се посочва в обосновката на номинацията.

Годишните награди WhATA Awards се връчват от 2010 година и отразяват успехите и провалите в българската архитектура. Номинациите и наградите на журито се определят от платформата за архитектурна критика и публицистика WhATA. До 31 януари публиката също има възможност да определи свой фаворит чрез онлайн гласуване. Победителите ще бъдат обявени на 15 февруари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *