Образователно приложение спечели конкурса на VIVACOM

Snimka_2Образователното приложение „Въпросник“, целящо да повиши общата култура и знания на българите, спечели първото място в конкурса NewBornIdeas: Go Mobile на VIVA Аpps. Победителите – Благовест Димитров, Любомир Янчев, Иванка Тодорова и Иван Кънчев – ще получат финансиране за осъществяване на проекта си в рамките на 5 000 лв., безплатна интернет услуга от VIVACOM и подкрепа от Android платформата VIVA Apps за популяризиране и монетизиране на апликацията.

В конкурса NewBornIdeas, стартирал през ноември 2013 г., кандидатстваха 35 иновативни проекта, като само 10 от тях успяха да стигнат до финала. Експертното жури, включващо представители от двата фонда за начални рискови инвестиции – LAUNCHub и Eleven, VIVACOM, StartUP фондацията и Insitex, определи чрез гласуване приложението „Въпросник“ за своя фаворит в надпреварата.
Мобилната апликация има за цел да запознае българите с историята на родината им, с любопитни географски факти за нея, с традициите и обичаите, киното, музиката и т.н. „Въпросникът“ се развива под формата на състезателна игра, която дава възможност на всеки желаещ да премери знанията си с останалите. „Обичам България“ е общата тема, обединяваща всички въпроси, които приложението задава на потребителите.

Конкурсът NewBornIdeas бе представен за първи път по време на StartUP Weekend, който се осъществи с подкрепата на VIVACOM в Телефонната палата от 15 до 17 ноември 2013 г. Инициативата е дългосрочна и се провежда два пъти в годината. Тя търси нови идеи за мобилни приложения, които могат да бъдат от полза на българските граждани в тяхното ежедневие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *