Образователно приложение предлага безпрецедентен достъп до съвременна космическа наука

0

Благодарение на еволюцията на технологиите, информационни средства, които до скоро изглеждаха твърде скъпи, времеемки и дори невъзможни, днес са вече на един клик разстояние. За всички откриватели и мечтатели, които не могат да си позволят пътуване до Луната (все още :-)), образователното приложение, налично само за iOS Космическа Одисея, предлага достъп до безпрецедентна колекция от знания във всички аспекти на космическите науки. Приложението ангажира своите потребители в поредица от мисии и затворени Viber Communities (общности) в които ентусиасти, заедно с топ експерти в сферата ще имат възможност да обсъждат новините около космическите теми, които ги вълнуват.

Приложението “Космическа Одисея” е разработено от екипа на “Космически Предизвикателства”, с подкрепата на Фондация „Америка за България“. На практика това е космически билет, инсталиран на телефона, с който се впускаш в образователни и забавни пространствено-времеви пътувания, благодарение на информацията, предоставена от водещи експерти, институции, университети, компании и изследователски организации.

Любителите на космоса могат да се потопят в интерактивна среда със стотици часове видео съдържание, което предлага на потребителите две форми на обучение: мисии, които те превеждат през историите на шест уникални герои и Mind Map, която дава директен достъп до селекция от теми за космоса и вселената.

Изпълнението на мисиите позволява на потребителите да развият собствена космическа колония и да печелят медали. Още повече, дава им възможност за състезание и взаимодействие с други потребители, чрез достъп до затворени Viber Communities (общности) в зависимост от целите на мисиите. Viber Communities са своеобразната награда за всички успешно представили се кадети, които завършват мисии и искат да се включат в по-задълбочени разговори за космически науки, инженерство, биология, проучвания, приложения и роботика. Потребителите ще имат възможността да обсъдят важни за тях теми с други космически кадети със сходни интереси, както и да комуникират в дигитално измерение с някои от най-добрите експерти в областта.

Благодарение на програмата “Космически предизвикателства”, лидер в областта и Rakuten Viber, една от най-големите платформи за комуникация в света, сега космосът е на ръка разстояние за всички мечтатели и откриватели. Ако искаш да „излезеш“ в космоса, свали уникалния стикер пакет Космическа Одисея във Viber, който ще те отведе директно към чат бота на „Космически Предизвикателства“. Там започва твоят безплатен и забавен първи досег до всичко, което ще научиш с приложението Космическа Одисея.

“Космически предизвикателства” е водеща образователна програма, която предлага безпрецедентен достъп до съвременна космическа наука, технологии и иновации. Екипът на “Космически предизвикателства”, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ създаде най-голямата онлайн платформа за космическо образование в Европа, която дава лесен достъп до ноу-хау от космоса, достъпно по целия свят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *