Образователната платформа VIVA Cognita организира конкурс за свой талисман

0001Платформата VIVA Cognita – съвместна инициатива на VIVACOM, Института по математика и информатика към БАН и Съюза на математиците в България, организира конкурс за свой талисман. Състезанието е отворено за ученици и студенти от цялата страна. За да участват в него, те трябва да изпратят нарисуван със средствата за компютърна графика елемент, който може да бъде използван като графичен знак на платформата. Авторите на най-добрите идеи, класирани на първо, второ и трето място, ще спечелят специални награди от VIVACOM – съответно Samsung Galaxy Note 10, Sony Xperia Z1 Compact и LG G2 Mini.

Предложенията на участниците в конкурса трябва да бъдат авторски и да не включват готови елементи. Графичният знак трябва да бъде изобразен в поне три пози – в профил, анфас и в движение. Подходящите теми за талисман на VIVA Cognita са „Еврика!“, „Пътуване“, „В лабораторията“, „Уча“, „Пиша на дъската“, „Работя с компютър“, „Мисля“, „Изненадвам се“. Приемат се графики във всички основни векторни формати. Желаещите да участват в конкурса могат да го направят до 1 септември 2014 г. на официалната интернет страница на VIVA Cognita.

Всички изпратени предложения ще бъдат разгледани от комисия. Победителят в конкурса ще бъде обявен публично на 15 септември 2014 г. Като награда той ще получи от VIVACOM таблет Samsung Galaxy Note 10, а изпратеният от него талисман ще бъде използван като официален знак на платформата VIVA Cognita във всички нейни инициативи. Авторите на класираните на второ и трето място предложения ще бъдат наградени от мобилния оператор съответно със Sony Xperia Z1 Compact и LG G2 Mini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *