Носител на „Оскар за висше образование“ гостува у нас

VR очилата, с които българските кандидат-студенти ще могат буквално да се пренесат на територията на висши учебни заведения във Великобритания и Холандия, са само част от атракциите, до които млади българи ще се докоснат през втория уикенд на март. Техники за бързо и ефективно учене, подходи и съвети за реализация в ИТ сферата и други интересни и полезни теми ще са във фокуса на изложението „Европейско образование“ 2019, организирано от ЕДЛАНТА.  То ще се състои на 9.03. в София (х-л „Хилтън“) и 11.03. – Варна (хотел-галерия „Графит“).

По време на събитието, чието мото е “Образование за успешна кариера”, ще бъдат представени най-добрите университети в Англия и Холандия. Сред тях е британският University of Essex, който  според в-к Times е университет на годината – приз, който се връчва от 14  години и е еквивалент на „Оскар“ в сферата на висшето образование. Сред гостуващите е  Teesside University, който e в топ класацията за университети с иновативни идеи.  Университетът притежава уникалния Digital City – креативно пространство, което събира на едно място най-утвърдените имена в бизнеса с дигитални медии и технологии.

Чрез VR очилата, кандидат-студентите ще могат да се разходят из кампуса  на University of the West of England  в Бристол, сякаш са там на място и ще видят прекрасната учебна база – лаборатории, работилници, лекционни зали, спортни съоръжения, в които през последните години са инвестирани над 300 млн бр. паунда.

Българските кандидат-студенти и техните родители за пореден път ще имат възможност да се срещнат с едни от най-престижните и желани университети във Великобритания и Холандия като  University of Southampton, University of Surrey, University of Twente, Rotterdam Business School  и др. За първи път у нас ще гостуват представители на Arts University Bournemouth – един от най-популярните  университети в сферата на креативните индустрии. Неговите възпитаници неизменно намират отлична професионална реализация, един от тях е Едгар Райт, успешно реализирал се режисьор, сценарист и продуцент в Холивуд.

 

Презентациите по време на изложението ще включват практически  съвети: как да избера подходяща и перспективна специалност, какво трябва да включва едно впечатляващо мотивационно есе, какви техники за по-лесно усвояване на учебен материал да използвам , как да се оформи  оригинално портфолио, кои са тайните на успешния прием в Оксфорд и Кеймбридж (Oxbridge) и т.н.  Специални гости на изложението са специалисти от СофтУни, които  ще разкажат за възможностите за кариерно развитие  в  ИТ сферата.

Срещите и консултациите по време на изложението имат за цел да информира  кандидат-студентите къде могат да получат качествено образование,  в модерна учебна среда и с осигурени стажове, за да могат впоследствие да се реализират и в България. На събитието ще присъстват и млади  българи, за да споделят как образованието в чужбина им е дало успешен старт за кариерно развитие на родна почва.

Едни от най-желаните специалности сред българските кандидат-студенти през последните години са именно тези, които гарантират по-бърза кариерна реализация, като:  инженерни науки, ИТ и компютърни науки, туризъм и хотелиерство, компютърна анимация и визуални ефекти, дигитален маркетинг, медии и комуникация,  журналистика и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *