Ново заглавие от издателство Еднорог – “Изповедите на един книжар”

След големия успех на “Дневникът на един книжар”, издателство “Еднорог” представя втората част на нашумялата по цял свят книга на Шон Битъл – “Изповедите на един книжар”.

В Уигтън, шотландски град, посветен на книгите, чийто календар е изпълнен с фестивали, срещи с писатели и всичко останало, свързано с вълшебната безкрайност на книгата, се намира най-голямата книжарница за книги на втора ръка. Собственикът й, Шон Битъл, става неочаквано автор на световен бестселър, когато решава да публикува своя дневник.

Очакват ни комични срещи с читатели, весели и тъжни случки из живота на книжаря, носталгия по доброто старо време, но и непоколебима вяра в неповторимата магия на хубавата книга. Отново се появяват любимите герои на Шон Битъл, озоваваме се сред красивите пейзажи на Шотландия и се сблъскваме с проблемите на човек, опитващ се да преживее от търговия с книги с
помощта на саркастичното си чувство за хумор и новата си, вярна, но невротична помощница със забележителния прякор Бабчето, пристигнала чак от Италия.

“Докато метях тротоара пред магазаина, покрай мен минаха две жени. Едната каза на другата: – Няма смисъл да влизаме, вътре има само книги.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *