Нови тематични области във второто издание на Предприемачи в науката

0

Фондация Карол Знание обяви прием на кандидатури за второто издание на програмата Предприемачи в науката – предприемаческо обучение за учени и конкурс за проект с награда 30 000 лв.

Обучението е безплатно и е насочено към докторанти и млади учени, работещи в областта на инженерните науки, автоматизацията, изкуствения интелект и новите технологии. Това са новите тематични области за 2019 г.

Програмата се провежда се през есента – от втората половина на септември до края на ноември, а конкурсът за паричната награда е в началото на декември. За финансиране се състезават само участници в обучението Предприемачи в науката.

Фондация Карол Знание разработи проекта през миналата година, когато беше първото издание с учени от био- и нанотехнологиите. Тогава се включиха 15 учени от различни институти на БАН, СУ „Св. Климент Охридски“ и Медицинския университет в София. 9 от тях се състезаваха за наградата от 30 000 лв. Предприемач в науката стана д-р Иван Лютаков, докторант в Медицинския университет в София, с проект „Механично електронно контролирано хапче“. Той спечели безапелационно подкрепата на журито, съставено от лекторите на проекта.

Единственият по рода си формат привлече български учени-предприемачи, работещи у нас, в Европа и САЩ. Всеки от тях сподели личен опит в стартирането на компания на базата на научната си работа, трансфер на технологии, достъп до финансиране, презентиране пред инвеститори, ключови предприемачески учения и успешни бизнес истории.

Тази година ще бъдат привлечени нови лектори и ментори, работещи в тематичните области на участниците. Кандидатстването вече започна и е отворено до края на август.

Вижте подробности за програмата и как да кандидатствате тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *