Нови заглавия на учебните сцени в НАТФИЗ

През месец януари, любителите на младото, но класно театрално изкуство могат да му се насладят на учебните сцени в НАТФИЗ.

Излязлата в самия край на 2017 премиера на третокурсниците на проф. Иван Добчев „Черна дупка“ от Горан Стефановски конфронтира „индивидуалното проявление на човешкото и нормите на общността“ с ярки и завладяващи сценични решения и образи. Спектакълът е изключително подходящ за онези будни млади хора, които се подготвят да се приобщят към Европейския свят без да изгубят идентичността си. 19 (петък), 23 (вторник) и 30 (вторник) януари, 19.30 ч., Сцена 47 – „Черна дупка“!


На 26 (петък) и 27 (събота) януари класът на проф. д-р Атанас Атанасов излиза с премиерата на „Papas in motion. Атрактивен и честен, едновременно с това, чувствителен спектакъл за сексуалната идентичност, третият пол и обществото. Създаден по пиесата на Роналд Рудол, в постановката на проф. д-р Атанас Атанасов, независимо от сериозните и чувствителни проблеми, които поставя „Papas in motion“ е великолепна комедия! Не я пропускайте, защото смехът е най-безболезненото средство за преодоляване на предразсъдъците и защото третокурсниците на проф. Атанасов заслужават публика, която да ги изстреля високо! 26 и 27 януари, 19.30 ч.,  Сцена 47 – „Papas in motion“!

Таласъма Тропалан“ е първият спектакъл на голяма сцена за третокурсниците в специалност „Актьорство за куклен театър“ от класа на доц. Майя Енчева. Написан от Янко Митев, по приказката на Иво Кънчев, поставен от Тодор Вълов и с музиката на не безизвестния Пламен Мирчев – Мирона „Таласъма Тропалан“ е забавно, комично и динамично представление, подходящо за зрители над 4 години! Първата среща на „Таласъма Тропалан“ с публиката ще се състои на 28 (неделя) и 29 (понеделник) януари от 19.00 ч., Учебен куклен театър – ул. „Стефан Караджа“ 20. Заповядайте!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *