НБУ с три топ събития на годината в областта на културата

0

Три събития на Нов български университет заеха челните места в класацията на “Площад Славейков” за Културно събитие на 2019-а.

Първото място е за “Медея” – спектакълът на доц. Снежина Петрова, ръководител на департамент „Театър“ на Нов български университет, и Десислава Шпатова, излезе начело в класацията на “Площад Славейков” след онлайн гласуване. Представлението е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 / Plovdiv 2019 ECOC.

В проекта участват студенти и преподаватели от НБУ. За пръв път от съществуването си победител в класацията „Културно събитие на годината“ е театрален спектакъл.

Второто място зае друго заглавие от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ – спектакълът „Орфей и Евридика“ на Пловдивската опера, отново в Античния театър. В ролята на Евридика е сопраното Мария Радоева, възпитаник на Майсторския клас на Райна Кабаиванска. От победителя го делят само 63 гласа.

Бронзът е за XIX-ия майсторски клас на Райна Кабаиванска и галаконцертът след него, когато бяха връчени стипендии на всички 11 участници от България и чужбина.

Повече за Класацията за културно и некултурно събитите на годината:
https://www.ploshtadslaveikov.com/kulturnoto-sabitie-na-2019-a-spektakalat-medeya/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *