Националният музей на образованието със специална програма за ваканционните дни

За ваканционните дни от 1 до 5 април Националният музей на образованието подготвя разнообразни занимания и игри в постоянната експозиция, възстановките на килийно и взаимно училище и обновената мултифункционална зала.

Забавните игри на асоциации „Дойдох, видях, научих” и задачите на интерактивния дисплей са със състезателен характер. Най-дорите получават награди.

През всеки от дните на ваканционната седмица музеят предлага занимания, които по нестандартен начин ще разкажат на децата историята на българското образование – „Детектив в музея” (открий музейния експонат).

Децата, които за пръв път прекрачват прага на НМО, ще направят незабравимо пътешествие във времето. Занимателна беседа с мултимедийна презентация ще запознае малчуганите с „Школото на нашите предци”.

Изложбата „Паркът като класна стая” ще отведе децата в света на растенията и животните, ще им покаже безкрайното многообразие на природата.

Училищен хумор от 70-те години на XX век, представен в изложбата „Смешно ли е…” ще ги провокира да разкрият забавни ситуации от съвременното училище и взаимоотношенията ученици – учители – родители чрез карикатура или шарж.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *