Национален дебатьорски форум организират във Варна

debate

Национален дебатьорски форум ще се проведе за четвърта поредна година от 5 до 8 май във Варна. Той се организира от Асоциaция „Дебати“ с целта да се даде възможност на ученици, студенти и треньори на клубове по дебати да усъвършенстват уменията си.

В рамките на четири дни ще се проведат обучения, водени от български и чуждестранни лектори, както и тренировъчно състезание, в което да се приложи наученото. Участниците ще бъдат разделени на групи по формати – ученически и студентски, както и на напреднали и начинаещи. Ето защо форумът е подходящ както за напълно начинаещи дебатьори и треньори без опит, така и за по-активните в тази посока.

Екипите ще имат възможността да изберат в какъв обучителен модул да се включат, в зависимост от своя опит и предпочитан език и формат. Освен това, всички участници ще посетят лекции за публично говорене и младежко включване.

17309237_677700629021900_8181851808677352392_n-690x263

Обучителните сесии ще се проведат във Фестивален и конгресен център – Варна, а състезателните кръгове – във Варненски икономически университет. Нощувките ще бъдат в хотелите „Одесос“ и „Черно море“.

Общият брой участници на Национален дебатьорски форум 2017 е 250 души. 200 места за участие ще бъдат разпределени на база направените регистрации от различните клубове, а 50 места ще бъдат запазени за финалисти от състезания на Асоциация дебати (SDA Open, Национално ученическо състезние по дебати, Sofia Open, Varna IV), както и участници, които не членуват в клубове поради липсата на такива.

Програмата на събитието ще намерите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *