Най-подходящите парфюми за различните темпераменти

0

 

Вероятно сте чували неведнъж израза, че всеки човек се характеризира с определен темперамент, отреден му още при рождението. Благодарение на темперамента ние се изграждаме като личности, той диктува естеството на реакциите ни, чувствителността ни и начина по който изцяло възприемаме света.

През последните няколко години упорито се заговори за избор на парфюми с оглед на определения вид темперамент, който притежава всеки човек. На пръв поглед може да си помислите, че това е безсмислица и че няма как вкусовете ни за аромати да се определят или да зависят от същността на нашия темперамент. Последните изследвания на учените, обаче, доказаха, че в редица от случаите хора с определен нрав демонстрират завишен афинитет към определени есенции.

Ето защо решихме да посветим днешната статия именно на тази тема – ще се опитаме да препоръчаме кои парфюми биха пасвали най-добре на вкусовете на хора с различен темперамент.

Парфюми според темперамента – как да заложим на най-подходящите ароматни комбинации

Знаем, че още от времето на Хипократ са класифицирани четири основни вида темперамент – сангвиник, холерик, флегматик и меланхолик. Разбира се, всеки един от тях се характеризира с определени ценности, черти и оразличителни признаци. Парфюмеристите са успели да открият зависимост и връзка между отделните типове нрав и някои особени парфюмни групи – ето защо следващия път, когато си купувате есенция, спокойно бихте могли да се ориентирате по следните съвети.

Сангвиниците се характеризират като хора с весел, жизнерадостен и оптимистичен нрав. Те рядко са в лово настроение и, ако ги питате, животът е повече от прекрасен. Затова и считаме, че цитрусовите ухания перфектно биха паснали на оптимистичното им настроение с характерната за тях свежест и енергизираност.

Холериците биват определяни като нетърпеливи, по-лесно избухливи и изключително целеустремени. Не е изненада, че повечето успешни бизнесмени и кариерно ориентирани хора спадат именно към този темперамент. Затова и ни се струва изключително удачно тези хора да си паснат с ориенталските пламенни парфюми – есенциите на пикантни подправки като че ли идеално се вписват в техния нрав.

Флегматиците биват описвани като спокойни, уравновесени и не бързащи за никъде. Те ценят мира като никой друг и за тях е от определящо значение душевното им равновесие да не бъде застрашавано по никакъв начин. Ето защо за тях определяме флоралните парфюми като най-подходящи – те са балансирани, нежни и ненатрапващи се.

Меланхолиците са вглъбените в себе си, мечтателите, отнесените в собствените си мисли хора. Често проявяват подчертан афинитет към изкуствата и творчеството и са склонни дълго да премислят нещата, търсейки отговор във вътрешния си свят. Не бихме могли да се сетим за по-подходящи парфюми за тях от дървесните и мускусните ухания – дълбочината на тяхната бленда се вписва по един перфектен начин с представителите на този темперамент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *