Над 650 ученици от цялата страна се включиха в предприемаческата програма Тийноватор

0

Над 650 ученици стартираха в петата година на Тийноватор – програмата за насърчаване на бизнес мисленето, екипната работа и стартъп културата у активните младежи от 16 до 18 години. Учениците работят с над 80 ментори от цялата страна – опитни предприемачи от различни сфери на бизнеса.

Тийноватор 5 е със стартъп клубове в София, Пловдив, Стара Загора, Враца, Своге, Ловеч, Перник, Русе, Плевен, Бургас, Варна, Пазарджик, Благоевград и др.

Срещите между менторите и учениците са ежеседмични, в продължение на една учебна година, и се движат по специално разработена програма от теми, благодарение на която учениците да се научат как се прави бизнес от “А до Я”. Тийноватор помага на учениците да открият страстта си и да я превърнат в бизнес, като отключат креативното си мислене и развият редица ценни умения – ефективна работа в екип, презентиране пред инвеститори, управляване на времето, адаптивност, критично мислене и други т.нар. меки умения. Програмата залага на ученето през практика и през опита на менторите.

“В Тийноватор учениците разбират, че не е нужно да си добър във всичко, а да намериш истинската си сила, както и че провалите са важни за събиране на мъдрост по пътя към успеха, а не повод за срам”, казва Зорница Миткова, директор на програмата. ”Менторите и учениците създават отношения в продължение на девет месеца и менторите са истински ролеви модели, на които младежите разчитат и след като завършат програмата”.

“Teenovator е свързан с иновациите. А да “иновираш” означава да “си свободен”: от ограниченията на това, което не знаеш, и това да ти помогне да влезеш в да те новите сфери на възможното”, каза на откриването в живо включване от Калифорния основателят на Българския център по предприемачество Лари Бийл.

В края на четвъртото издание на Тийноватор учениците представиха 43 бизнес идеи на Финалното състезание и три от тях взеха финансиране за реализацията си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *