Над 150 младежи от 10 държави на летен лагер в Американския университет в България

0

За поредна година Американският университет в България събра над 150 ученици от 10 страни на своя образователен летен лагер от 9-ти до 29-ти юли. Младежи от 14 до 18 години от Гърция, Грузия, Малта, Индия, Испания, Казахстан, Русия, Украйна и др. ще учат и ще се забавляват заедно в АУБГ. С пълна стипендия в лагера ще участва и победителят от националното състезание по творческо писане.

Обучението в летния лагер се провежда изцяло на английски език. Програмата включва 8 образователни курса, от които всеки участник може да избере три. Курсовете, които се предлагат, са: бизнес, журналистика, компютърни умения, театър, лидерство и кариерно ориентиране. Всички ученици получават от АУБГ сертификати за участие в образователната лятна програма след приключването й.

Учениците ще участват в дискусии и ще обменят мнения в неформална атмосфера, а като част от извънучебната дейност ще могат да се включват в разнообразни спортни мероприятия като баскетбол, волейбол, боулинг, йога, футбол и други спортове.

В програмата са включени и кино прожекции, групови игри и състезания, както и занимания по изкуство, кулинария, фотография и много други. За почивните дни са предвидени екскурзии, което позволява на учениците да посетят места с голямо културно и историческо значение в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *