Награждават победителите в националния ученически конкурс „Родолюбие”

photo_verybig_991328На 14 ноември 2014 г. от 10.30 ч. в Археологическия институт с музей към БАН в София ще се проведе официалното връчване на наградите на победителите в ХХІІ Национален ученически конкурс. Конкурсът се организира от Национален клуб „Родолюбие” и тази година е под надслов „Любовта към Отечеството превъзхожда всички световни добрини”.

Наградите ще връчи председателят на Национален клуб „Родолюбие” и на Синдиката на българските учители – основен член на КНСБ, д.ик.н. Янка Такева. При връчването на наградите ще присъстват представители на Министерство на образованието и науките, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Българската академия на науките, учители и директори на училища от София и страната и други.

Националният клуб “Родолюбие” се организира със съдействието на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Историческия факултет на СУ “Св. Климент Охридски”, ТАНГРА ТанНакРа ОБЩОБЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ, Сдружението на преподавателите по история в България, Синдиката на българските учители, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, в.“Учителско дело“, в.“Аз Буки” и др. Целта на инициативата е участниците да изразят свои познания, тълкувания и оценки за събития и личности като ги разгледат на фона на европейски и световни процеси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *