Наградиха победителите от състезанието по английски език KGL 2022 по време на конференцията „Ден на Кеймбридж“

Събитието събра над 400 преподаватели и световноизвестни специалисти

 

Най-добре представилите се 18 ученици от близо 600 явили се в националния кръг на тазгодишното състезание Kangaroo Global Linguistics получиха заслужени награди. Церемонията по награждаване се проведе по време на най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас – „Денят на Кеймбридж“, което събра на едно място над 400 учителя от цялата страна. По традиция, по време на конференцията бяха наградени и победителите в Художествено-музикалното състезание, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, които поздравиха гостите с музикалните си произведения.

По време на събитието участниците имаха възможността да чуят известни специалисти в областта на изучването на английски като чужд език, които представиха модерни тенденции и полезни стратегии в преподаването.

„Радостни сме, че за поредна година „Денят на Кеймбридж“ предизвика такъв сериозен интерес у преподавателите по английски език у нас. След изминалите две години, в които се наложи да осъществим конференцията в онлайн формат, сега определено видяхме вълнение и ентусиазъм у всички присъстващи да се видим на живо и да обменим опит. Благодарни сме на уважаваните ни гости за интересните теми, които представиха на аудиторията и ценните съвети за преподавателския процес, които споделиха.“, коментира Владимир Колев, председател на „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“.

Денят на Кеймбридж се провежда за 16-та поредна година у нас, като благодарение на популярните лектори и гостите – преподаватели по английски език от страната, конференцията се превърна във вълнуващо събитие и значим празник за всички от гилдията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *