Наградиха победителите в BEST Engineering Week

logo_113На 20-ти март се проведе финала на състезанието BEST Engineering Week, организирано от
студентска организация BEST София в рамките на проекта “E-skills for Jobs 2014” към БАИТ. 156 студента успяха да участват в инженерната седмица тази година, където показаха своите
умения на практика във всякакви казуси, дадени им от 12-те компании партньори на събитието. Закриването се проведе в 12-ти блок на ТУ София, където участниците бяха наградени.
Отборите победители получиха материални награди, една част от участниците и индивидуални,
както и възможността за стаж или интервю за работа.

Aurubis, които са и главен спонсор на BEST София, дадоха интересен казус на своите участници-да
направят софтуерен модел –алгоритъм за подготовка на шихта. Те бяха оценявани според своята
оригиналност, иновативност и приложимост на своите идеи за модели. Предизвикателството за участниците в казуса на Stanga One беше „ Смартфони със суперсили“. Или как с помощта на смартфоните можем да разрешим проблеми на бита. UniCredit предложи на състезателите да измислят идеи за предлагане на нефинансова услуга на клиентите, с цел създаване на среда за бизнес, а пък за ИТ казуса – участниците да създадат регистър за кредитни карти на служители от фирма.

След обявяване на победителите, се проведе кариерен коктейл. Участниците в състезания, както и
студенти от всички университети, имаха възможност да се срещнат с представители на компаниите-
партньори на инициативата: Aurubis, Musala Soft, Melexis, SAP Labs, Unicredit, Vivacom,“ Заедно в час“, Schneider, Bulgartabac, Stanga One, Ontotext, Johnson Controls, Scania и Liebherr .

Още по темата: Онтотекст представи възможности за работа в областта на семантичния софтуер на студентското състезание BEST Engineering Week

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *