МУ- Варна въвежда спортна дисциплина “Ветроходство” като избираема

МУ- Варна въвежда спортна дисциплина “Ветроходство” като избираема към задължителното обучение по спорт на студентите от 1 и 2 курс.

Обучението ще се проведе от 10 март до 26 май (само събота и неделя), като ще включва 10 часа лекции и 20 часа практика.

Групи:

  • 1-ва група – „Въведение във ветроходството” – за начинаещи, на английски език
  • 2-ра група – „Ветроходство – усъвършенстване” – за напреднали, на английски език
  • 3-та група – „Въведение във ветроходството” – за начинаещи, на български език

 

Записването ще се осъществява в часовия интервал 10:00- 12:00 и 14:00- 16:00 от 12 до 16 февруари, до запълване на местата.

Участието си студентите могат да заявят в кабинета по ветроходство при кап. Ангел Дипчиков (Физкултурен салон на МУ-Варна, първата врата вляво, каб. „Ветроходство”).

Един от най-старите начини за придвижване по вода е с помощта на ветрило. Хилядолетия наред хората са усъвършенствали този корабен двигател. До началото на 19 век, когато се появява парният двигател, цялата световна търговия по море е осъществявана от ветроходни кораби. Изключително популярно в чужбина, днес ветроходството е наричано спортът на богатите и известните. МУ-Варна осигурява възможност на всички желаещи да се възползват от предимствата, които предлага този спорт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *