Мтел ще обучава деца на безопасно поведение в интернет

indexВсички деца и младежи, които посетят Софийския фестивал на науката, който се провежда от 12-и до 15-и май в театър „София“ и парка „Заимов“, ще могат да се включат в организираните от Мтел обучения за рисковете, които крие сърфирането в глобалната мрежа. Активностите са част от инициативата „Интернет за всички“ на телекома, която се провежда за трета поредна година и цели да запознае младите хора в България с безопасното използване на интернет и съвременните технологии.

С помощта на различни развлекателни игри с награди, водени от Марина Маринова от Център за забавна математика, децата ще разберат как е създадена мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща и за какво е необходимо да внимават. Те ще научат и как да предпазват от вируси своя компютър, а също и как да защитават своите лични данни онлайн. Обученията ще се провеждат всеки ден от 12 до 15 май от 11:30 часа в обособеното „Mтел Digital Cafe”, което е разположено в парка „Заимов“.

Освен „Mтел Digital Cafe”, което е отворено за гостите на фестивала, Мтел ще осигури и безплатен Wi-Fi, за всички посетители по време на инициативата.

Софийският фестивал на науката се организира за шести път от Британския съвет, под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с Мтел и е част от Календара на културните събития на Столична община. В рамките на фестивала участие ще се проведат над 70 различни събития, свързани с наука, а гостите ще могат да разгледат 27 щанда с изложби, демонстрации и експерименти. Тазгодишната програма събира учени от България, Обединеното кралство и САЩ, които ще покажат красотата на науката.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *