Министерството на образованието и науката (МОН) вече има собствен официален канал в платформата Viber. В него потребителите ще могат да получават навременна информация за учебния процес, новини около формите за обучение, тестването на ученици и разяснения за образователните политики в страната, съобщават от образователното ведомство.

Чрез канала МОН смята да осъществи по-достъпна комуникация с родители, учители и ученици, като планира и да се допитва до мнението на аудиторията по значими теми относно образованието.

Първата публикация в канала е обръщение на образователния министър по повод Деня на народните будители. „В този сложен момент личният пример на съвременните просветители е това, което може да ни изведе от кризата. Ето защо се обръщам най-вече към учителите – вярвайте в науката и научете и вашите ученици да й вярват, защото тя е основният двигател на развитието“ – призовава министър Николай Денков.

Това не е първата държавна институция, която използва Viber за бърза и достоверна информация към крайните потребители. През март 2020 г. Министерски съвет и Министерство на здравеопазването пуснаха чат-бот, който дава информация за случаите на Covid-19 в страната и за мерките срещу пандемията. Освен това редица общини лансираха свои канали за комуникация в платформата – сред тях са Столична община, община Варна, Бургас и други.

Официалният канал на МОН е достъпен за всички – тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *