Млад икономист от БАН ще участва в срещата на Нобеловите лауреати по икономика

0

Младият икономист – асистент доктор Недялко Несторов от Института за икономически изследвания БАН ще участва в 6-тата международна среща на Нобеловите лауреати по икономика, която ще се проведе от 22 до 26 август 2017 г. в град Линдау, Германия.

След проведен конкурс сред докторанти и постдокторанти от всички университети в страната, за участие са допуснати трима български икономисти. Те са избрани на база публикации, принос и опит в икономическите изследвания. Конкурсът за България се организира от партньорите на Нобеловата среща – Българската макроикономическа асоциация. След това кандидатите са преминали одобрение и от Съвета в Линдау.

Във форума ще участват 18 от носителите на Нобеловата награда по икономика и над 300 младежи – докторанти и постдокторанти от целия свят. Събитието тази година ще открие Марио Драги, президент на Европейската централна банка.

Основната цел на срещата е да бъде стимулиран обменът на знания, идеи и опит между Нобеловите лауреати и младите учени, както и да се насърчи обменът между учени от различни поколения, култури и дисциплини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *