Младежи от България, Македония и Албания се събират в Американския университет

0

Младежи от България, Македония и Албания се събират в Американския университет в България от 29 до 31 март за AUBG MultiTalent Quest 2019. Тази година повече от сто ученици взеха участие в първия кръг – 64 от тях, наричани Questers, успешно се класираха за финалите. Международното състезание привлече талантливи единадесетокласници, както от големи, така от по-малки градове, което показва, че талантът расте навсякъде. Победителите ще получат своите награди лично от президента Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.) в неделя.

Конкурсът не само проверява знанията в области като математика и английски език, но и комуникационни умения, екипна работа, управление на времето и социална ангажираност. Тази особеност го прави уникален в сравнение с другите ученически състезания, където се проверяват познанията само в една сфера. AUBG MultiTalent Quest се стреми да пресъздаде истинския живот, тъй като професионалното развитие днес не зависи от познанията само в една академична дисциплина. Участниците могат да се уверят, че състезанието за знания и умения може да бъде приятно и забавно.

Оригиналната идея за AUBG MultiTalent Quest се заражда в диалог между възпитаници на АУБ, студенти, преподаватели и служители. Конкурсът се разглежда като възможност за изграждане на самочувствие у добре образованото, талантливо и социално отдадено младо поколение на Балканите – тези, които ще донесат позитивна промяна за икономическите и социални стремежи на обществото в страните от региона. В момента повече от 50 души са ангажирани в организацията на конкурса, повече от половината от които са студенти или възпитаници на АУБ. Приемствеността е подсигурена от участието на финалистите от 2018 г. – четиринадесет посланици на конкурса (Quest Ambassadors), които бяха активно ангажирани с организацията на състезанието.

Тазгодишните финалисти ще демонстрират познанията и компетенциите си в три задължителни дисциплини – дебати на английския език, математика, проект за социално предприемачество, както и една от две избираеми – сценични и изобразителни изкуства или спорт. Последното изискване е задължителното празненство – Open Mic парти, където ще се включат и артистични студентски клубове на учебното заведение. Като във всеки конкурс, най-добрите измежду най-добрите ще бъдат обявени за победители. Шампионите в AUBG MultiTalent Quest 2019 ще бъдат наградени с летен езиков курс в Центъра по английски език към АУБ, лаптопи, таблети и много други.

Откриването на AUBG MultiTalent Quest 2019 е в петък, 29 март, от 17 ч. в спортната зала в Студентския център „Америка за България“ в Благоевград. Награждаването е в неделя от 10:30 ч. в театър „Д-р Карл Джераси“ в Студентския център „Америка за България“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *