Мечталище организира размяна на книги по случай 24 май

0

„Отворете място в библиотеките и главите си за нови истории, които чакат да бъдат прочетени! Донесете книга, която ви е завладяла, зарадвала или просто не можете да спрете да мислите за нея. Може би тази книга ще намери нов дом, а вие – нова любима сред скъпоценните находки на другите участници. И специално за родителите! Имаме магически ъгъл за размяна на детски книжки. Нека малките вълшебници също намерят своя нов любим герой сред страниците, предложени от други магьосници като вас“, споделят организаторите.

Срещата е обявена за 22 май в  18:00 ч., в градина „Баня Лозенец“ (между бул. „Черни връх“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

Важно условие е книгите да бъдат в добро състояние – „точно такива, каквито бихме взели вкъщи!“

ИК „Жанет 45“ дариха книги специално за събитието. Сред тях са “Времеубежище” на Георги Господинов, “Възвишение” на Милен Русков, “Резерват за хора и вълци” на Здравка Евтимова и “Мравки и богове” на Стефан Цанев.

Едно от най-новите културни средища „Мечталище 2024“ е учредено с любов към градския район и култура, а председател е Заря Божкова.

Идеята за създаването на „Мечталище“ е на жителите на район „Лозенец“ – група ентусиасти, любители на културата и изкуството, хора, които искат да се случват повече неща в квартала, а в основа е кметът на района Константин Павлов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *