Мениджъри обучават ученици в третото издание на Youth Empowered

0

Експерти от една от най-успешните компании в света – Кока-Кола, ще обучават младежи в 10 града в страната в третото издание на образователната програма Youth Empowered. Програмата стартира с 25 професионалисти от системата на Кока-Кола в България и 20 учители, които заедно ще подготвят ученици в последните класове на гимназии от София, Самоков, Лом, Своге, Костенец, Гоце Делчев, Търговище, Монтана, Харманли и Банкя. Те ще споделят опит и ще им разкрият тайните за развитие на успешна кариера в областите: продажби, финанси, бизнес планиране, управление на проекти и други.

„Твърдо вярваме, че бизнесът трябва да допринася за развитието на младото поколение мениджъри, на което ще разчитаме след 5 до 10 години. Тези бъдещи специалисти в момента са на ученическата скамейка и ние, като представители на едни от водещите компании на българския пазар и предпочитан работодател сред младежите, сме тези, които трябва днес да ги посветим в тайните на успешните умения и практики. Ще надграждаме усилията си в тази посока, фокусирайки се върху развитието на умения сред младите хора, които да им позволят гладкото навлизане на пазара на труда след завършване на образованието им, както и успешната им реализация в страната след това“, сподели Жаклин Цочева – директор “Публични комуникации и връзки с обществеността“ в Кока-Кола Хеленик България.

Инициативата ще се проведе в рамките на третото издание на образователната програма Youth Empowered, организирана от Кока-Кола и Джуниър Ачийвмънт България. След поредица съвместни проекти за създаване на по-добра предприемаческа среда и повишаване на квалификацията на младежите, двете организации отново обединят усилията си, за да споделят знания, умения и успешни практики на световни бизнес лидери и по този начин да допринесат за развитието на младите хора в България.

„Философия и модел на организацията ни е тясното сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание и обучение. Затова и се гордеем с устойчивостта на програмата #YouthEmpowered, в която JA България, партнира на Coca-Cola HBC за трета поредна година и заедно повишаваме уменията за работа и проактивното поведение на учениците. – каза Милена Стойчева, изпълнителен директор на JA България.

За да мултиплицира ефекта на програмата, инициативата стартира тази седмица с обучение тип train-the-trainers, в рамките на което на 15 и 16 март учители от 12 училища в София преминаха през серия от интерактивни сесии. По този начин организаторите целят да запознаят преподавателите с нуждите на бизнеса и уменията на бъдещето, които техните ученици трябва да придобият, за да могат да разчитат на успешна реализация след приключване на образованието си.

Програмата Youth Empowered стартира през 2017 г., благодарение на усилията на системата на Кока-Кола в България и Джуниър Ачийвмънт България. Целта е да се подпомогне развитието на младежите и пълноценната им подготовка за стартиране на кариера и успешна реализация в страната. През 2017 г. и 2018 г. над 3000 младежи на възраст между 16 и 26 години от 13 български града, преминаха през курсове за повишаване на тяхната работоспособност в рамките на инициативата.

Като част от програмата, беше създадена и първата в страната ни безплатна платформа за обучение и кариерно ориентиране www.youthempowered.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *