Международният “София хартиен арт фест” започва с изложба-конкурс

glava na minipaper 2014 copyМеждународният “Хартиен Арт Фест” на фондация АМАТЕРАС е уникален по рода си и дава поле за изява на творци от цял свят. Ежегодната изложба-конкурс АМАТЕРАС се провежда за шеста поредна година. Изложбата е за творби от хартия малък формат – двумерни и тримерни. Нейната цел е да стимулира развитието на креативност и новаторство на авторите, надхвърляйки обичайните представи за използването на хартията.

В конкурса могат да участват художници и изучаващи изобразителни изкуства от цял свят без ограничение на възраст и специалност. Документи за кандидатстване се приемат на paperart@amateras.eu до 10 март 2014 г. (за чуждестранни автори срокът е 1 март). Срокът за изпращане на конкурсните материали е 15 април. Творбите ще бъдат изложени в Галерия Арт Алея, София от 30 април до 30 май. Присъстващите изкуствоведи, колекционери и ценители ще имат възможността да закупят творбите, които им направят най-силно впечатление, а авторите ще получат хонорарите си. По време на изложбата ще бъдат организирани няколко уъркшопа и хартиено шествие в Нощта на Музеите и галериите.

Тричленно международно жури ще оцени конкурсните творби и ще връчи награда Гранд При Аматерас (500 eвро и диплом), награда за новаторство (200 eвро и диплом), награда за млад автор (200 eвро и диплом), награда за български автор (организиране на самостоятелна изложба през следващата година в рамките на София Хартиен Арт Фест 2015) и др.

Всички условия на конкурса са достъпни ТУК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *