Международен научен лагер ще се проведе през октомври в Кюстендил

1 The-Business-Institute-Color-Logo-Image-265x301От 1 до 5 октомври 2014 гр. Кюстендил ще бъде домакин на Science Camp, организиран от Центъра за творческо обучение в София. Лагерът е предназначен за участници между 13 и 18 години от цяла Европа. В събитието ще се включат както български, така и чуждестранни лектори.

В програмата на Science Camp са включени практически занятия и експерименти в областта на нанотехнологиите, роботиката, различни еко проблеми и идеи за разрешаването им, Smart технологиите, астронавтиката, астрофизиката, лазери, оптика и ядрена физика. По време на лагера младежите ще бъдат разделени в международни отбори като всеки отбор ще има ръководител, който ще бъде с участниците през цялото време.

Центърът за творческо обучение провежда образователни програми за деца и учители, както и редица други дейности. Фокусът на организацията е в балансираното и всеобхватно развитие на личността чрез интензивни програми за творческо учене и обучение. Центърът е единствен координатор за България на “Space Camp Turkey” в гр. Измир. Космическият център годишно приема 100 българчета, някои от които участващи със стипендии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *