Мариела Гемишева представя “Време и стил”. Премиера и пърформанс

0

Заповядайте на уникално литературно-модно събитие и представяне на книгата „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век”, подписана от авангардната българска дизайнерка Мариела Гемишева.

На 5 февруари в галерия „Структура“ ще можете да се насладите на истински моден пърформанс. Ще се запознаете с младата певица и модел Ива Янкулова, която гледа предизвикателно от корицата на книгата. Повече за изданието ще разкажат Мария Василева, Даниел Ненчев и Кремена Димитрова. В компанията на студенти по мода и фешън блогъри, за чиято визия ще се погрижат Николай Тонев (коса) и Марина Младенова (грим).

Мариела Гемишева твори в областта на модния дизайн, пърформанса, инсталацията и обекта, преподава „Моден проект“ в Националната художествена академия. Известна с авангардните си идеи и смелите си експериментални решения, Гемишева вярва, че в модата трябва да избираш, а не да се подчиняваш. Провокацията е съществен елемент в нейните работи, а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства”. Носител е на множество престижни отличия, сред които три пъти наградата Златна игла на Българската академия за мода. „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“ извежда в хронологическа последователност основни етапи и характеристики на модата като социокултурен феномен, отчитайки динамиката на нейното развитие през целия ХХ век.

Галерия „Структура”, 5 февруари, вторник, 18:00 ч.

Заповядайте с коси (или настроение) в розово!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *