Малките ученици се върнаха в клас, ето как премина първото им тестване

0

Първото тестване за COVID-19 на учениците в 51 СУ “Елисавета Багряна” в София премина успешно. За 20 минути са изследвани 188 ученици в осем паралелки от I и II клас. В процеса са участвали над 30 доброволци. Всички деца са здрави, съобщава ръководството на училището.

В 30 СУ “Братя Миладинови” в София вече учат нормално 231 ученици от I до IV клас. В тестването им са се включили 32 родители и 14 класни ръководители. Всички резултати са отрицателни.

В 107 ОУ „Хан Крум“ в София тестването е преминало успешно и няма положителни ученици и служители. Лично директорът се е включил в тестването на учителите и непедагогическия персонал без зелени сертификати. Повече от 30 родители са участвали в тестването на децата, което е приключило за около 30 минути.

Във Варна тестването на учениците е приключило до 8:30 часа. Дори в големи паралелки екипите са се справили за 20 минути. Имали са силна подкрепа от родителите.

Третокласник от училище в Добрич е показал положителен резултат при тестването за COVID-19. Майката е взела детето веднага и ще направи тест в лаборатория. Ученикът не е контактувал с останалите деца от класа. Протоколът за реакция при позитивен тест на ученик е спазен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *