Магистърската програма „Право на ЕС“ ще отбележи 10-годишнината си с международна конференция

0

На 23 юни 2017 г. в Софийския университет ще се състои международна конференция на тема: „България и ЕС – 10 години и едно председателство между предизвикателства и надежди“.

Събитието, което е под патронажа на вицепрезидента на Републиката г-жа Илияна Йотова, се провежда по повод десетата годишнина на международната магистърска програма „Право на Европейския съюз“.

На официалното откриване на конференцията в 9.30 часа в 272-ра аудитория ще присъстват ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, вицепрезидентът г-жа Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на външните работи г-жа Екатерина Захариева, посланикът на Франция Ерик Льобедел.

В 18.30 часа в 272-ра аудитория магистрите от випуск 2016/2017 на програма „Право на Европейския съюз“ ще получат дипломите си.

„Право на Европейския съюз“ е международна магистърска програма, осъществявана съвместно от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Университетите на Лотарингия и Страсбург във Франция в партньорство с юридическите факултети на университетите на Брюксел и Люксембург и с участието и на преподаватели от Париж, Бордо и Ница (Франция), Брюксел, Льовен и Брюж (Белгия), Венеция (Италия), Германия и от Съда на Европейския съюз в Люксембург.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *