„Лъжите, които изрече“ от Хариет Тайс – майчината любов има смъртоносни последствия

На пазара вече можете да намерите „Лъжите, които изрече“ на британката Хариет Тайс, автор на психологическия трилър „Кървавият портокал“. Тайс отново ни изправя срещу най-тъмните страхове на хората… и капаните, в които сами се вкарват.
Преди 48 часа Сейди е имала спокоен живот в уютна къща, където живее с 11-годишната си дъщеря Робин и съпруга си. Е, в последните месеци той се държи дистанцирано, но тя го отдава на стресиращата му работа в инвестиционния сектор.
Сега двете с Робин спят прегърнати в студеното твърдо легло на майката на Сейди, мъчейки се да се стоплят, на стотици километри от дома си. Когато Сейди е напуснала къщата, преди да роди дъщеря си, го е направила с намерението никога да не се връща – към студената си, жестока майка, към неуютния злокобен дом, към всички спомени от живота си преди. Но сега тази къща е спасителната сламка – единственият покрив над главите им.
Сейди не може да каже на Робин от какво се страхува. Защо се е наложило да напуснат дома си толкова бързо. Защо баща ѝ няма да дойде. По-лесно е Робин да мисли, че причината да се преместят е за да учи в старото училище на Сейди – застрашителното частно училище, където тя самата винаги се е чувствала аутсайдер. Всяка една малка лъжа, която изрича, е за да пази Робин в безопасност.
Но сред враждебно настроената, силно конкурентна клика на останалите майки, твърдо решени да не приемат никой новопристигнал, зачестяващите случаи на тормоз върху Робин и напрежението от приближаващите изпити, които ще решат дали момичето може да остане в училището, Сейди се чувства като котка върху горещ ламаринен покрив.
Опасностите дебнат отвсякъде. И миналото не е готово още да ги пусне.
„Лъжите, които изрече“ е смразяващият нов трилър на британската авторка Хариет Тайс, в който една майка ще направи всичко, за да опази дъщеря си. Но лъжите, които изрича, за да я предпази, не могат да спрат ноктите на злото.
*
Превъзходен трилър с отлично изградени и завладяващи персонажи.
Клеър Макинтош, автор на „Оставих те да си отидеш” и „Донорът“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *