Лаборатория за иновации отвори врати в СУ

Samsung_InnovationLabЛабораторията за иновации във Факултета по математика и информатика на Софийския университет “Св. Климент Охридски” предоставя интегрирана хардуерна и софтуерна програма за обучение на студенти за създаване на мобилни приложения.

Учебното съдържание е изцяло дигитализирано и осигурява съвременно интерактивно обучение. Залата разполага с 20 работни места, оборудвани с таблети Samsung Galaxy Note 10.1, сензорна дъска, мобилни устройства за тестване на мобилни приложения.

Лабораторията за иновации дава възможност на студентите да придобият допълнителни дигитални умения за повишаване на тяхната конкурентоспособност и възможности за професионална реализация. След обучението в лабораторията студентите ще получават сертификат по информационни технологии от „Самсунг“, който ще даде допълнително предимство на младите хора в тяхното кариерно развитие.

По време на обучението ще бъде проведен конкурс, в който най-добрите студенти ще бъдат наградени, а един от тях ще получи възможността да проведе стаж в „Самсунг“ България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *