Когато финанси се учат с танци и рисуване…

0

03Арт семестър на Корпоративен университет Карол завърши на 30 май артистично и емоционално с представянето на творбите на всеки един от участниците, вдъхновени от новите знания и идеи. След две седмици обучение, последната седмица беше изцяло творческа работа и арт участниците доказаха, че не само са научили нещо, но и разсъждават върху наученото и творят, провокирани от новите си представи за парите и финансите. Всеки един от тях за първи път в живота си сътвори по нещо, потопен във финансови размисли. Така на практика се осъществи първоначалната идея от Art Thinkers да се превърнат в F-Thinkers.

Много неща се случиха за първи път по време на това първо обучение по финанси за арт хора. Дизайнът на обучението за първи път беше направен специално за художници и приложници. За първи път изпълнителни директори и портфолио мениджъри застанаха пред такава аудитория, за да говорят за пари, лични финанси и инвестиции.

За първи път финансовите знания се съчетават с арт работилници и творчески проекти.

За първи път обучаващи се участват и като обучавани – художници с кариера и опит бяха водещи на арт шопите.

02За първи път в обучение беше използвана техниката ебру като “упражнение” за творческо мислене.

За първи път в образователен проект беше показан нов стил в изобразителното изкуство – въртящите се картини на Никола Русев, който за първи път показа творбите си в библиотеката на Карол и във виртуалната връзка с участниците.

Имаше първа изложба на фотограф-любител.

За първи път обучение, при това финансово, “създава” своя музика – композицията Karoll на Димитър Лазаров, който написа парчето в Англия и го изпрати като подарък и авторско представяне на финала на Арт семестър.

За първи път финансово обучение завършва с рисуване на живо  – студентът от Македония Йовица Миленов направи истинско шоу и за 4 минути нарисува картина със спрей.

За първи път сертификатите за финансово обучение са по дизайн на участник в обучението.

За първи път финансова институция ще работи по проект с университет не за студенти от икономически специалности, а от творческа специалност. НБУ ще представи работите на завършващите студенти – бакалаври и магистри от департамент Департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на Нов български университет. Предложението-покана към Корпоративен университет Карол дойде лично от  програмния директор д-р Илия Кожухаров, след участието на д-р Петьо Будаков и силното представяне на студенти по графичен дизайн в НБУ. Като начало на сътрудничеството, изработването на албума с произведенията на участниците в Арт семестър ще бъде едно от заданията за студентите още този семестър.

01Това не е единствената концепция, създадена по време на Арт семестъра. Арт Виза, която ще предостави възможност на участниците на реализират творбите си чрез нейния електронен магазин, също ще бъде партньор на Карол Криейтив в следващ проект, отново насочен към студенти от творчески специалности.

Така първото издание на Арт семестър доказа и на най-големите скептици, че подобни обучения не само са възможни, но има потребност от тях и добре разработения дизайн ги прави ефективни, интересни и истинско преживяване. Потвърдиха го с емоционални благодарности и хвалебствия и участници, и гост-лектори, и гости.

С творците от първия випуск на Арт семестър, Корпоративен университет Карол разширява общността на новаторите и модерно мислещи хора, с които има амбициите да гради нова финансова култура.

Вижте каква е атмосферата в това различно финансово  обучение:

Как се прави рисунка на живо? Вижте Йовица Миленов, който достигна до полуфинал с това си изкуство в България търси талант ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *