Климатици на изплащане онлайн, заслужава ли си?

Имали ли сте неприятна среща със сметката за ток? Ако сте се гледали отблизо с нелепата сума, изписана на нея по време на зимния сезон, то може би много добре познавате недоумението, последвано от гнева, че нещо не е наред, през отчаянието до въпросът защо. В такива моменти, след като се установи, че измама няма, остава да се преразгледат уредите, изразходващи електричество и най-вече отоплителните. Понякога, дори и да не се ползва даден енергоемък уред през цялото време, то консумацията и съответните разходи също не са обнадеждаващи. На практика често се получава, че с пестене на електроенергия, може да се окаже, че стоим на студено, едновременно с което плащаме високи сметки. Ако нямаме климатик, може би точно в такъв момент е време да се замислим сериозно по въпроса. Всеки, който разполага с инверторен климатик, може да потвърди в каква степен се състои разликата. Енергоспестяващите уреди, особено, тези, които са от по-висок клас, значително могат да облекчат месечните разходи, като едновременно с това поддържат приятна температура през цялото време, особено ако са налице и всички благоприятстващи фактори. Подробности дават Климатици на изплащане от impas-klima.com. Как да изберем видове климатици на изплащане онлайн и заслужава ли си? Разбира се, ако имаме средствата накуп е най-лесно, но ако това не е точно така има два варианта – на изплащане или избор на по-нисък клас климатик.

Преди да предприемем каквото и да е решение или компромис, нека да се спрем на видовете климатици, според техния енергиен клас. Според директивата на Европейския съюз за качество на климатичните инсталации, по отношение на изразходваната енергия, се определят класове за ефективност и те варират между А и G, като най-високо ефективни са А, а в най-ниска степен са системите от клас G. За сравнение, експертни проучвания гласят, че при повишаване на енергоефективността, макар и само с 5%, се отчитат значителни разлики и осезаемо намаляване на пътя за изплащане на инвестицията за тях. Това означава, че ако разликата е още по-голяма в класовете, времето се скъсява с още по-големи темпове. Ето защо да се избере по-висок клас климатик, дори и да е на по-висока цена първоначално, е по-смисленото решение, по отношение на енергийната ефективност през всички години на работа на уреда. Още една илюстрация – при между 10 и 13 годишен експлоатационен живот, възвращаемостта на спестената електроенергия, се равнява на между 2 и 3 години, що се отнася до климатици клас А.

Вече могат да се изберат хиперинверторни варианти, които са сред най-икономичните модели, а условията за изплащане не са никак лоши. Както е известно, при такъв метод на покупка, колкото по-висока е първоначалната инвестиция, толкова по-малки са необходимите постъпления след това, а колкото по-кратък е срокът, толкова разликата с началната цена е по-малка. Какви са най-добрите условия за работа на икономичния климатик? Това е пространство с добра изолация, както и оптимално избрана мощност на модела за големината на площта, както като квадратура, така и като обем. Освен енергоспестяващ климатикът е добре да е съобразен с всички останали условия, които съответстват на търсенията и нуждите на пространството. От там нататък ежемесечните изненади в пощенската кутия няма да бъдат неприятни. Заслужава ли си?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *