Карол отново дава стипендия на докторант

4360da16caГодишна стипендия в размер на 8000 лв. ще предостави отново финансова група Карол. Целта е да бъде подкрепен млад талантлив учен, със значим принос в своята научна област и интересен проект, с практическо приложение. Стипендията се предоставя на редовен докторант в акредитирани висши училища, приемането на кандидатури е до 14 ноември.

Конкурсът е тристепенен – по документи, интервю и презентация на разработките пред жури. В него влизат представители на висшия мениджмънт на компаниите от групата на Карол, УС на „Асоциация на докторантите в България”, УС на Сдружение “Форум Наука”, както и досегашните носители на стипендията.

Тази година в журито ще се включи и д-р Елица Кьосева, асистент-професор по квантова физика в Singapore University of Technology and Design (SUTD). Преди дни тя получи тазгодишната награда „Джон Атанасов”, която се връчва от 2003 г. на изявили се млади български изследователи в областта на компютърните науки в световен мащаб.

Носителят на стипендията тази година е Никола Каравасилев, който беше подкрепен единодушно от журито не само заради научната си работа, но и за приноса му като комуникатор на науката и успеха му като ръководител на националния ни отбор по астрономия. Неговите ученици донесоха на България поредните медали от XXI Международна олимпиада по астрономия, завършила преди дни. Един златен, два сребърни и четири бронзови медала завоюваха възпитаниците на Никола Каравасилев, а Бойко Борисов – ученик от СМГ, е постигнал най-висок резултат от всички участници.

Предишните носители на стипендията са Деница Згурева от ТУ София, Таня Славова от УАСГ и Христо Илиев от СУ.

Докторантската програма на Карол е част от социално отговорната политика на финансовата група за подкрепа на образованието и науката у нас. Проектите са структурирани в Корпоративен университет Карол и са безплатни за участниците.

Кой, кога и как може да кандидатства за докторантската стипендия вижте тук

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *