„Кариера в България. Защо не?”

0

kariera v bgНай-големият кариерен форум за българи с образование в чужбина „Кариера в България. Защо не?”  се проведе на 12 септември 2013 г. в Интер Експо Център в столицата.

Шестото издание на форума е част от проекта “Аз избрах! Кариера в България. Защо не?”. Той представя българи, които са се завърнали от чужбина и са се реализирали успешно в родината ни. Платформата цели да покаже, че в България, въпреки всички проблеми, има възможности за професионална и лична реализация.

Повечето участници в проекта са единодушни, че проблемите в България всъщност представляват огромни възможности за хора, които искат да се развиват у дома. Макар не всички да са изцяло положително настроени, никой не съжалява за избора си да остане у нас. Ето какво споделят част от участниците в инициативата:

Атанас Маев: “Бих посъветвал младите хора да намерят своята собствена логика в развитието си, поставяйки се в различни ситуации, да черпят опит от различни култури и организации, но и да не губят връзка с България.”

Ваня Никова: “Връщането ми беше спонтанно решение, защото си намерих хубава работа в рамките на три дни – на форума “Кариера в България – защо не?” Но макар и спонтанно, три години по-късно съвсем не съжалявам за решението си… Моето място е тук.”

Полина Атанасова: “Идвaйте си, тук е приключението! … Мисля, че ако работиш здраво, проклет си и имаш акъл, можеш да живееш прекрасен живот в родината си.”

Ивелина Христова: “Пътувала съм много, видяла съм супер интересни неща, които не е трудно да се направят тук. В България имаш възможност да създаваш… Хората хабят невероятно много енергия в това да са недоволни и критични – ако тази енергия се вложи в нещо конструктивно, ще се случат чудеса.”

Симона Дакова: “Животът ми в България с три думи: Магия. Динамика. Хаос.”

Регистрацията за посетители на форума „Кариера в България. Защо не?” тази година започна на 1 май по повод Деня на труда. Освен кариерното изложение, форумът представя интересна семинарна програма, кариерни консултации, фирмени презентации и други възможности за своите посетители.

Организатори са сдружение “Тук-Там” и фондация “Идентичност за България” с подкрепата на Държавна агенция за българите в чужбина. Младежкият новинарски сайт TeeNews.eu е медиен партньор на събитието.

Повече за кариерния форум четете в Teenews.eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *