Кампания “Чети с мен” организира масово четене на книги на 28 септември

0

0000На 28 септември в Борисовата градина в София ще се проведе първото голямо събитие от националната кампания “Чети с мен”. Събитието се организира от широка група от организации, свързани с четенето и грамотността. Масовото четене ще премине под патронажа на президента Росен Плевнелиев, а партньор е и Столична община.

Всеки желаещ ще може да прекара последния неделен ден от септември с книга в ръка на открито заедно с други любители на четенето. В същото време в различни кътове в Борисовата градина популярни личности и посланици на кампанията ще четат по няколко минути на глас откъси от любими свои книги.

Основната цел на инициативата е поставяне на рекорд за масово четене. А мото на кампанията е: „Чети с мен, доведи приятел.” Паралелно с читателските кътове ще бъдат изградени и буккросинг зона, кът за четене на детски книги, илюстраторски работилници, както и кът за Кутия за приказки, където познати лица ще четат свои собствени текстове.

Всички читалищни библиотеки в страната ще се включат в “Чети с мен” с Ден на отворените врати на 28 септември. Инициативата е отворена за присъединяване за всички други организации и институции, които споделят целите на кампанията.

Повече информация за инициативата е достъпна ТУК.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *