Как да сте сигурни, че децата ви са в безопасност онлайн

0
deca online Lociscool

Децата консумират онлайн съдържание всеки ден с часове и редовно използват дигиталните платформи като основен метод за комуникация. Те са преминали от реалния живот, от общуването лице в лице в по-голямата дигитална арена. Дали обаче наистина са подготвени за това? Разбират ли потенциалните рискове, както и необходимостта от непосредственото удовлетворение? И знаят ли как да използват тези платформи по безопасен начин и да се справят с онлайн заплахите?

Всяка година, на 9 февруари, Денят за по-безопасен интернет хвърля светлина върху всички тези теми и не само върху тях. Крайната цел на това ежегодно събитие е да повиши осведомеността по тези въпроси и как може да направим интернет по-безопасно място за нашите деца. И така, какво може да направим, за да помогнем на децата ни да се обучат на интернет безопасност и да ги защитим от опасностите?

Разбирането на заплахите онлайн и обучението на децата за това какво представляват те по подходящ за възрастта им начин е от основно значение тук. Няколко често срещани онлайн опасности включват кибер-тормоз, дразнене, нарушаване на личното пространство и секстинг. Ще се съсредоточим върху кибер-тормоза като пример в тази статия в блога, но подходът за справяне с всички тези заплахи е доста сходен.

Кибер-тормоз: това е тормоз, който се случва онлайн в социални медии, игри или платформи за незабавни съобщения. Интернет и социалните медии промениха начина, по който децата се запознават едно с друго. Да бъдеш жертва на кибер-тормоз може да те накара да се почувстваш невероятно стресиращо, изолиран и то в по-голяма степен, отколкото това би било в реалния свят. Най-добрият начин за справяне с тези видове въпроси е чрез обучение на децата как да предотвратят такива ситуации, как да реагират на тях, ако им се случи и как сами да не тормозят другите.

Вижте повече в сайта на Logiscool.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *