Как да преинсталираме лаптоп

0

Използването на лаптоп е неизбежно в 21-ви век. Този вид техника е нашата връзка с Интернет ― източник на информация и забавление. Можем да я използваме както за работа и професионални цели, така и в домашни условия за развлечение.В някакъв момент обаче може да ни се наложи да извършим преинсталиране на преносимия компютър, разказват от онлайн магазин “Ардес Лаптопи”. Подобна процедура има за цел да подобри производителността на машината и да направи работата с нея по-лесна и приятна. 

Как да разберем, че е време за преинсталиране на лаптопа

Независимо каква марка и модел е използваният от нас преносим компютър, в след определен период на експлоатация ще се наложи да бъде преинсталиран. За да не пропуснем момента, в който трябва да направим това, е нужно да се информираме кои са най-честите сигнали, които сочат за необходимост от подобен ремонт. От Ardes.bg съветват да извършите техническите промени при следните обстоятелства:

  • лаптопът работи бавно – един от най-честите сигнали, че машината се нуждае от преинсталиране. В този случай трябва да се почисти операционната система от всички излишни файлове, за да се оптимизира нейната работа;
  • внезапно рестартиране или изключване на устройството ― ако се случва регулярно, то вероятно става дума за заразяване с вирус или за повредени системни файлове. И в двата случая се налага преинсталиране, за да можем да продължим да използваме лаптопа си; 
  • има повреда при системните файлове – ако наскоро сте инсталирали някоя неподходяща програма, това би могло да бъде причината за подобни неизправности. Премахването на някоя важна такава е също сред водещите причини за неправилната работа на лаптопа. 

Причините за необходимостта от преинсталиране на преносимия компютър биха могли да бъдат и по-различни, като търсеният резултат е запазване на данните и правилното почистване на диска.

Как да го направим

Без значение дали използвате HP, Dell, Apple или Lenovo, всеки лаптоп трябва да функционира добре и да му бъде извършвана релевантна поддръжка, съветват от Ардес. Преди да пристъпите към преинсталиране, проверете дали техниката не е все още в гаранция и направете консултация със специалист. За тази услуга цената е фиксирана. 

Подготовката за преинсталиране започва със запис на важните файлове и снимки на външен носител ― флашка. Имайте предвид, че трябва да се съобразите най-вече с вида на операционната система при извършването на настройките. Стандартно процедурата започва със стартиране на устройството и натискане на клавиша F8. След това отидете на опциите за възстановяване на системата и влезте в профила си. System Recovery е настройката, на която трябва да заложите, а след това следвайте стъпките.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *