Как да намерим детегледачка, която успешно да подготвя децата ни за училище

Детето ви е на 5 или 6 години. Скоро му предстои тръгване на училище. Винаги е предимство, когато ученикът вече има създадени навици за учене, може да разпознава буквите и цифрите от 0 до 10.

Със сигурност, като мотивирани родители, вече сте купили необходимите книжки и пособия. А може би все още се колебаете в избора между многото предложения на пазара. Имате нужда от помощ?

За да са сигурни, че детето им ще тръгне в първи клас подготвено и с необходимите умения и навици, все повече родители разчитат на професионална детегледачка.

Не се притеснявайте, че детето ще се претовари

Когато се каже „учене“, първата асоциация е с натоварване и липса на забавен елемент. Това отдавна не е вярно, особено в обучението на малки деца. Играта, чрез която се овладяват нови знания и умения, е задължителен компонент. Това е и подходът, който използват съвременните детегледачки с професионално образование и квалификации.

Включването в задачите за научаване на буквите, за смятане и други на любими животни и анимационни герои прави задачите приятни и увлекателни. За овладяване на азбуката ежедневно се създава връзка например между любими храни и буквата, с която започва всяка от тях. За научаване на цифрите помага преброяването на парчетата плод, които детето трябва да изяде, на мини сандвичите в чинията и други.

Защо е по-удачно детето да се подготви за училище индивидуално, а не в група

Групата има своите предимства, най-вече за изграждане на умения за работа в колектив. Но децата учат и усвояват умения с различно темпо. Затова за подготвянето за училище и усвояването на основните знания е добре да осигурите индивидуална подготовка. Може би то се затруднява при задачи за смятане? Това ще бъде преодоляно с търпение от обучаващия и повече задачи. Детето се справя много бързо, изпреварва връстниците си? Определено е по-добре да се подготвя индивидуално, за да може да научи повече, да удовлетвори потребностите си от допълнителни знания.

Потърсете детегледачка чрез професионална агенция

Днес детегледачките се регистрират в лицензирани агенции. Така те си създават онлайн профил, в който посочват уменията и квалификациите си и мотивацията си за работа с деца. Една от утвърдените през годините лицензирана агенция за намиране на детегледачки за София е Розита BG, на сайта на която можете да прегледате профилите на професионални детегледачки и да изберете най-подходящата за вашето дете, както и да получите професионална консултация. За предпочитане е да се насочите към начална учителка, която има опит в работата с малки ученици и знае изискванията и методите за овладяване на знанията на началния етап.

Потърсете кандидатка, преминала обучение за гледане на деца от предучилищна възраст

Много важно е обучението, което преминават в агенциите. Това обучение е разделено на етапи – свързано с гледане на деца до 3 години и деца от 3 до 7 години. Вторият етап включва обучение в подготовката на детето за училище и създаването у него на навици за учене. Лесно можете да потърсите преминали втория етап на обучение кандидатки, които вече имат и опит в такова обучение.

Важно е да организирате среща, на която да присъства и детето

За да може детето да овладява знанията и уменията, необходими за първи клас, то трябва да харесва жената, която ще го обучава. Разчитайте на неговата реакция по време на първата си среща с кандидатката. Децата имат интуиция, която им подсказва дали това е точният човек.

Погрижете се за подготовката на детето ви за училище, като потърсите детегледачка с педагогическо образование или с обучение за гледане на деца в предучилищна възраст с изграждане на необходимите знания и умения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *