Йордан Йовчев с открит урок по спортна гимнастика за деца

0

Събитието даде начало на инициативата на Нестле България и Столична община ЖИВЕЙ АКТИВНО!, която ще продължи над два месеца през 2013 г. Над сто деца се включиха в открит урок по спортна гимнастика на националната ни гордост Йордан Йовчев в обновената спортна зала Раковски.

Легендарният гимнастик показа първите стъпки в този спорт на малчуганите като част от кампанията ЖИВЕЙ АКТИВНО!, организирана от Нестле България, под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова. Йордан Йовчев демонстрира на децата лесни упражнения в спортната гимнастика и обърна внимание на всеки един малчуган отделно.
Най-младата участничка, която се включи в инициативата, беше само на 1 година и 11 месеца. Тя безстрашно взе първите си уроци с кълбо напред и назад, странично колело, челна и тилна стойка и направи няколко подскока на батута. Всички деца получиха съвети лично от Йордан Йовчев, който обърна внимание на всеки един малчуган отделно. Ценни съвети им даде и за тяхното ежедневие, най-важният от които е да не спират да бъдат активни, да бъдат дисциплинирани и да гонят целите си с упоритост. Йовчев е истинският пример как с постоянство и упорит труд всеки може да успее в това, което прави.
ЖИВЕЙ АКТИВНО! сбъдна мечтата на Марио, който вече е шампион по спортна гимнастика, но в Атланта, Джорджия. Той живее в САЩ, гледал е Йовчев само в YouTube и никога не се беше срещал лично с него. Днес той успя да получи не само лична среща, но и ценни съвети от своя кумир.
“Важно е от ранна детска възраст децата да придобият отношение към спорта и желание да се движат повече. Трябва още от малки да започнат да спортуват, защото освен за здравето, спортът е важен и учи децата на дисциплина и отговорност.

За това винаги се включвам с ентусиазъм в ЖИВЕЙ АКТИВНО!, защото такъв тип инициативи представят спорта по забавен и интересен начин и увличат децата“, сподели легендарният български гимнастик.

 

Още по темата четете в сайта Teenews.eu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *