Италианският университет Università Cattolica del Sacro Cuore представя утре възможностите за обучение на български студенти

Един от най-реномираните италиански университети Università Cattolica del Sacro Cuore ще проведе свое представяне за първи път в България на 30 септември 2011 г. от 18:00 часа в сградата на Американския университет в Студентски град, София. Представянето на Università Cattolica del Sacro Cuore се организира съвместно с агенция Скай Лайнс – една от водещите консултантски агенции в България, специализирана в областта на образованието в чужбина и официален представител на университета за България.

Università Cattolica del Sacro Cuore е най-големият частен университет в Европа с 42 000 студенти, 1400 преподаватели и бази в Милано, Рим, Бреша, Пиаченца, Кремона и Кампобасо. Елитната школа заема челната позиция за професионална реализация на завършилите студенти в Италия и се нарежда сред 500-те университета с най-всеобхватни програми в света. Основан е през 1921 г. в индустриалната столица на Италия, Милано и се състои от 14 факултета.

През годините университетът е възпитал и трима министър- председатели на Италия (Чириако Де Мита, Аминторе Фанфани, Романо Проди), осем министри, четири парламентарни председатели, както и бившия президент на Ватиканската банка, Анджело Калоя.

На българските кандидат-студенти учебното заведение предлага бакалавърски и магистърски програми на италиански език, както и магистратури и едногодишни специализации на английски език.

Редовните такси за университета се оформят въз основа на семейните доходи и варират между EUR 3500 и EUR 7500 за академичната 2011/2012 год., както за бакалавърските, така и за всички магистърски програми. На българските студенти се предоставя възможност да кандидатстват за пълни и частични стипендии, които могат да покрият таксата за обучение и някои допълнителни разходи. Определящият критерий за отпускане на стипендия е академичен успех.

Периодът за прием на документи е от 18 октомври 2011г. до 15 май 2012 г. Изискванията за прием за бакалавърските програми на италиански език включват диплома за завършено средно образование, сертификат за владеене на италиански език ниво B2, мотивационно писмо и препоръки от преподавател. За прием за магистърска програма се изисква съответно диплома за бакалавърска степен, TOEFL iBT 80, IELTS 6.0 или ниво B2 по италиански език, мотивационно писмо и препоръки от преподавател.

Кампанията за академичната 2011/2012 година е за следните специалности:

Бакалавърски програми на италиански език:

Право, Икономика, Международни отношения, Чужди езици, Философия, Литература.

Магистърски програми на английски език (2 год.):

Икономика, Банково дело, Международен мениджмънт

Магистърски специализации на английски език (1 год.):

Международни отношения, Международно сътрудничество, MBA Международно устойчиво развитие

Магистърски програми на италиански език (2 год.):

Право, Икономика, Международни отношения, Чужди езици, Философия, Литература.

Летни програми и учебен семестър на английски език:

Бизнес науки, Мениджмънт

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *