Информация за правата, които имаме след катастрофа  

 

Ако сте участвали в автомобилна катастрофа поради нечия небрежност, имате право да бъдете обезщетени за всички наранявания и имуществени щети. Ето някои от неща, които трябва да имате предвид по темата за правна помощ на пострадали при ПТП.

Защитата на правата най-общо се свежда до три неща: документация, търпение и постоянство. Уреждането на иск за автомобилна катастрофа, без да се прибягва до официален съдебен спор, може да бъде предизвикателство, но когато сте въоръжени с подходящата подкрепа и спокойствие, можете да договорите задоволително решение за вашето дело за автомобилна катастрофа.

Документирайте мястото на произшествието възможно най-скоро

Последствията от автомобилна катастрофа могат да бъдат объркващи. Непосредствената медицинска помощ, ако е необходимо, винаги трябва да бъде вашият първи приоритет.

Ако обаче вашите наранявания не са сериозни, се заемете с това да документирате колкото се може повече за местопроизшествието и моментите, довели до инцидента.

Говорете със свидетелите

Получете възможно най-много информация, включително искайте данни за контакт със свидетелите. Попитайте ги дали биха искали да правят писмени или устни изявления.

Разберете какво се е случило, задавайте въпроси.

Обадете се на полицията

Много често страната, причинила катастрофата, ще се опита да попречи на полицията. Не ставайте жертва на тази тактика. Ако сте ранени или колата ви е повредена, обадете се на полицията.

Освен ако другият шофьор не е ранен, вашият приоритет номер едно трябва да бъде защитата на вашите права и предявяването на бъдещата ви претенция.

Когато може да имате нужда от адвокат

За съжаление, понякога упоритостта и търпението ви няма да стигнат далеч. Ако смятате, че регулаторът умишлено забавя или блокира плащането на иска ви, не се колебайте да привлечете адвокат.

Участието на адвокат – и подразбиращата се заплаха от съдебен процес – често може да изкара регулаторите от техния модел на забавяне.

Търсенето на правата е важно нещо – защото всички ние имаме такива, каквато и да е ситуацията.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *