Инициативата „40 до 40″ организира не протест „Търсят се”

0001На 2 септември от 19.00 до 19.30 часа пред централния вход на ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и в подлеза на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ ще се проведе една различна градска инициатива – позитивна. В ерата на протестиращия човек ще се проведе „не протест“ с хубави послания, красиви хора, търсещи правилната формула за успеха в България, правилните модели, на които да подражават, вдъхновение за промяна.

„Търсят се“ е акция, която ще събере успешни млади българи, които да активизират минувачите и да им предадат посланието за търсене на следващите 40 личности, които имат значение за България, съобщават организаторите.

Инициативата търси онези българи, които са смели да изберат пътя на промяната, а не бягството или примирението. Акцията е част от второто издание на проекта на Дарик радио “40 до 40”. Това са хората станали успешни, преди да бъдат медийно популярни.

Във време, когато позитивността и успешните истории в България са дефицит, когато голяма част от подрастващите нямат ценности и истории за пример и вдъхновение, Дарик радио осъществява проект, който да покаже 40 млади хора с различни професии, идеи и стремежи. Общото между тях е, че те променят средата, в която живеят, творят и работят и имат потенциала да продължават да го правят. Те са българите до 40 години, които имат значение.

Всеки може да номинира в “40 до 40” – себе си или човек, който смята за успешен, иноватор, вдъхновител, чрез номинационната форма до 15 септември на официалния сайт на събитието ТУК.

Повече информация е достъпна в официалния сайт на проекта.

Още по темата: 18-годишният Никола Янев е избран за “Пръв между равни” в проекта “40 до 40″ на Дарик радио

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *