Изтича крайният срок за кандидатстване в инициативата „Журналисти в училище“

Остават три дни до крайния срок за кандидатстване в петото юбилейно издание на инициативата „Журналисти в училище“. За пети пореден път известни български журналисти, свързани с наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ ще влязат в класната стая, за да дадат отговор на ученическите въпроси

Кандидатстването става чрез изпращане на попълнен формуляр за кандидатстване на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 28 февруари. Формулярът за кандидатстване, както и указания са достъпни на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) тук.

Фокусът в петото издание на инициативата е повишаване на медийната грамотност на подрастващите. Приоритетно ще се разглеждат кандидатури от училища от по-малки населени места в страната, където достъпът до качествен информационен ресурс е ограничен. По места срещите с журналистите ще се проведат в периода: 1 март 2018 г. – 20 юни 2018 г.

Освен повишаване на медийната грамотност, срещите допринасят за сформиране на гражданска позиция у подрастващите и не са последно място – провокират интереса към журналистическата професия като кариерен избор.

Инициативата „Журналисти в училище“ е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина“ при Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Петото издание на инициативата се реализира в партньорство с: БНТ, Nova TV, bTV, Bulgaria on air, БНР и сайтовете OFFNews.bg и mediapool.bg.

Петото юбилейно издание на инициативата „Журналисти в училище“ се реализира с подкрепата на TELUS International Europe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *