mindsyMindsy е нова образователна система във Великобритания. Софтуерът за електронно обучение възниква като start up проект. От месец продуктът се продава под формата на пакет от видео уроци по всякакви теми на цена от 29 долара на месец.

Вместо да продава отделни курсове по конкретни теми, подобно на сайтове като Udemy и Skillshare, компанията – производител предпочита да събере знания от различни области в пакет. “Опитваме се да изградим платформа за електронно и видео обучение във всички теми. Вместо да се фокусираме в създаването на собствено оригинално съдържание, си партнираме с експерти, които вече са създали висококачествено съдържание за електронно обучение”, обяснява Изпълнителният директор Кристиян Оуенс.

В Mindsy има над 5000 видео уроци и курсове, покриващи всичко – от компютърно обучение до изучаване на пиано. Eдномесечният абонамент не поставя ограничения в броя на преглежданията на видео клиповете. “Средната цена на всеки курс е около $ 49, докато потребителите на Mindsy могат да получат всичко в абонамента си”, уточнява Оуен.

В сайта могат да се открият уроци по бизнес, технологии, фотография, дизайн, музика, езици, занаяти, математика и наука, личностно самоусъвършенстване и др. Дългосрочните планове на компанията предвиждат добавяне на допълнително съдържание и материали за електронно обучение (като презентации, документи и мостри), както и подобряване на техническата поддръжка на сайта.

Mindsy не е единственият британски сайт за електронно обучение на абонамент. Негови конкуренти са Lynda.com – за курсове по графичен дизайн и Treehouse – за уеб програмиране. За разлика от тях обаче Mindsy се опитва да покрие много по-широк спектър от курсове. Когато човек се ограничава в определено съдържание, това намалява способността му да учи, смятат от компанията.

Автор: Мария Иванова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *