Изложба на дипломираните бакалаври от НХА – випуск 2018

0

Националната художествена академия

има удоволствието да ви покани на откриването на

изложба на дипломираните бакалаври от НХА – випуск 2018 г.

Откриване – 28 юни 2018 г., 18:00 ч.

Галерия „Шипка 6“ – Съюз на българските художници

След откриването на изложбата от 19:30 ч. в сградата на НХА на бул. „Дондуков“ 56 ще се състои студентско парти с участието на група Бъндараците – първата рок-група в България.

В същия ден от 14:30 ч. в двора на НХА ще се състои церемония по дипломиране на студентите, завършили своето обучение през 2018 г. Ректорът на НХА ще връчи на дипломниците удостоверение за завършен курс на обучение.

Повече за изложбата

Дипломираните бакалаври от всички специалности на НХА ще представят дипломни работи и проекти от 28 юни до 7 юли на първи и втори етаж, в галерията на СБХ. Изложбата, която се провежда ежегодно представя резултатите от обучението в Академията.

Събитието се осъществява със съдействието на дългогодишния партньор на НХА Societe Generale Експресбанк и е част от партньорската програма между двете институции. Societe Generale Експресбанк ще даде награда за най-добра дипломна работа в размер на 1000 лв.  Наградата се определя от специализирана комисия на НХА и представители на банката. Те поощряват най-високите студентски постижения, без ограничение по отношение на вида изкуство и използваната техника.

В изложбата на дипломираните бакалаври са представени специалностите: „Живопис“, „Стенопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Книга, илюстрация, печатна графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Резба“, „Керамика“, „Сценография“, „Текстил-изкуство и дизайн“, „Метал“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн на порцелан и стъкло“, „Дизайн за детската среда“ и „Мода“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *